Політичний контент у стрічці Instagram можна обмежити: Meta ввела оновлення

Instagram і Threads дозволяють обмежити політичний контент у стрічках користувачів

Компанія Meta Platforms, власник Facebook та Instagram, запроваджує нову функцію, яка дозволяє користувачам Instagram та Threads обмежити політичний контент у своїх стрічках. За допомогою нової функції можна вибрати налаштування "Обмежити політичний вміст від людей, за якими ви не стежите". Дані налаштування також поширюються на Threads, оскільки ці дві програми мають спільну систему облікових записів.

Користувачі, які скористаються цією функцією, побачать менше політичного контенту у своїй стрічці та рекомендованому вмісті. Проте варто зауважити, що політичний контент все ж буде відображений від акаунтів, на які користувачі підписані.

Компанія Meta пояснила, що цей крок спрямований на забезпечення позитивного досвіду для всіх користувачів та уникнення рекомендацій політичного контенту під час кризових ситуацій.

Організації захисту прав споживачів подали скарги на Meta в Євросоюзі

Організації захисту прав споживачів у восьми країнах Євросоюзу подали скарги до національних органів захисту даних проти компанії Meta. Вони стверджують, що компанія незаконно збирає дані користувачів платної підписки на Facebook без реклами.

Також Meta припинила діяльність мережі китайських акаунтів, які поширювали фейкову інформацію про Україну. Користувачі цих акаунтів видаавали себе за американців і поширювали брехню про США, Китай та війну Росії проти України.

Читайте також: 

  • Влада Нідерландів розглядає можливість відмови від Facebook – ЗМІ
  • Цукерберг продав акції Meta за рекордну суму: на що витратить кошти