Полонений окупант здивував причиною, яка спонукала його воювати проти України

Полонений ворожої армії Росії розповів про те, що його мотивацією для участі у війні стала відсутність умов для проживання в Росії. Відео інтерв'ю з воїном, який потрапив у полон, оприлюднив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Мені просто жити ніде було

За словами росіянина, він не мав можливості проживати в своїй рідній країні.

На відео видно, як поранений загарбник лежить у кареті швидкої допомоги і прямує до місця утримання, де йому забезпечать місце для проживання і, можливо, він зможе повернутися до Росії.

У розмові з представником штабу для військовополонених росіянин заявив, що уклав контракт з ЗС РФ добровільно.

Омбудсмен Лубінець під відео нагадав, що триває 718-ий день російсько-української війни. Російські військові безжально продовжують знищувати українців.

Раніше ЗСУ взяли в полон наемника із іншої країни.

Росія завербувала до своєї армії близько 15 тисяч жителів Непалу, запропонувавши їм 2000 доларів за службу.

Раніше полонений сомалієць розповів про країни, з яких найманці приїжджають у Росію. В одному з загонів РФ було близько 20 іноземних найманців.

Таких як я було десь двадцять солдатів, включно зі мною. Вони з Непалу, Єгипту, Індії, Таджикистану. Були й інші обличчя. Я не знаю, звідки вони, але я точно знаю, що не з Росії. Непальці говорять на урду або хінді, яких я не розумію. Єгиптяни арабською, якої я теж не розумію. Деякі індуси говорять англійською, але дуже погано