Помер український дипломат Володимир Василенко

Володимир Василенко, український юрист-міжнародник, який був експредставником України в Раді Організації Об'єднаних Націй з прав людини, помер у віці 86 років. Про це заявила його донька Леся Василенко. Вона повідомила, що серце її батька перестало битися о 08:10 вранці. Володимир Андрійович був видатним юристом і науковцем, який залишить незабутнє спадщину для українського народу.

Володимир Василенко народився в Києві і отримав вищу юридичну освіту в Київському університеті ім. Тараса Шевченка. Він відзначився своїми досягненнями як посланець України у країнах Бенілюксу, представник України при Європейському Союзі і посланець в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Він також представляв Україну в Раді Організації Об'єднаних Націй з прав людини. Був одним із трьох аудиторів Національного антикорупційного бюро.

Володимир Василенко покинув нас на початку 94-го року свого життя. Таким чином, Україна вже втратила декількох видатних особистостей, таких як поет Дмитро Павличко, літературознавець Іван Дзюба і перший президент країни Леонід Кравчук.