Понад 2,5 тис. підлітків з окупованих територій пройдуть військові навчання у РФ

Підлітки на військових навчаннях в РФ
Підлітки на військових навчаннях в РФ

Росія збирається відібрати підлітків з окупованих територій України

За інформацією Центру національного спротиву (ЦНС), Росія планує відібрати понад 2500 тисячі підлітків з тимчасово окупованих територій України для проходження військового навчання у Волгоградській області. Дітей у віці 13-17 років будуть набирати з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

ЦНС повідомляє, що ще влітку минулого року Росія активно відкривала військово-спортивні центри з назвою "Воїн", де готували підлітків до бойових дій. Такі центри були відкриті навіть на окупованих територіях України. Наприклад, в Луганській області це робив директор організації "Воїн" Олександр Зайцев.

Локальні колаборанти самостійно здійснюють відбір дітей для навчання. Вони звертають увагу на фізичний розвиток та психологічну "обробку" дітей. Це ще один злочин Росії, який порушує міжнародні норми та стандарти у сфері освіти. Залучення неповнолітніх до бойових дій порушує їхнє право на невтручання у війну та на захист від військового використання.

Російські загарбники таким чином намагаються здійснити геноцид в Україні шляхом депортації українських дітей. Це неприйнятно та потребує реагування міжнародної спільноти.

Читайте також