Порошенко пішов судом проти Зеленського: оскаржує указ про перетин кордону

Петро Порошенко, п'ятий президент України, подав позови до правоохоронних органів та суду стосовно незаконного скасування його відрядження до США і Польщі, а також блокування його міжпарламентської діяльності. Про це повідомила Ірина Геращенко, співголова політичної партії "Європейська солідарність".

У позовах зазначено, що президент Порошенко направив їх до першого заступника голови Верховної Ради Корнієнка та Сьомого прикордонного Карпатського загону Західного регіонального управління. Також було подано позови до Державної прикордонної служби України і Кабінету Міністрів України.

Порошенко оскаржує незаконний указ президента Зеленського, на підставі якого уряд блокує міжпарламентську діяльність депутатів. Він також спрямував позов до самого президента України щодо скасування указу, яким уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони, що зобов'язує Кабінет міністрів встановити обмеження на виїзд для посадовців.

Такі ж позови до голови Ради, його заступника, уряду і на скасування указу президента подає і низка депутатів політичної партії "Європейська солідарність".

Нагадаємо, що 1 грудня прикордонники не випустили Порошенка на його відрядження до Польщі та США через скасування розпорядження про його відрядження.