Посол Корсунський назвав японське озброєння, яке цікаве Україні

Україна зацікавлена в японській військовій техніці, зокрема в протидронних лазерних гарматах, електроніці, радарах та літаках. Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський.

Посол підкреслив, що Японія має потужну промисловість, яка розробляє системи для захисту країни.

Зазначаються деякі цитати посла:

У Японії є протидронні лазерні гармати. Але вони поки що – дослідні зразки. Нам би вони були цікаві, і ми про це з ними говоримо. У них є електроніка, є гарні радари, які також нам би були цікаві. Танків у Японії мало, тут на них не дуже поїздиш, гори. Теоретично, є літаки, які б нам були цікаві. Але це ще більш складна історія ніж поставки F-16, про які зараз всі говорять. Водночас, японці мають обладнання для розмінування, яке нам дуже цікаве. Щось з цього нам уже передали

Корсунський також зазначив, що Україні потрібно переконати не лише уряд, але й японське суспільство, що допомога нашій країні є дуже важливою. Він зазначив, що в Японії є політичні сили, які проти надання військової допомоги іншим країнам.

Посол також відзначив, що Україна вже отримувала від Японії допомогу в захисному знарядді для військових та автомобілі підвищеної прохідності. Корсунський підкреслив, що це перша допомога в японській післявоєнній історії. Він також зазначив, що Японія допомагає в розмінуванні української території.

Також наголошується, що уряд Японії планує надати Україні технологію виробництва біопалива як захід підтримки у війні з Росією.