Посольство США: чоловіки з подвійним громадянством не зможуть виїхати з України

Посольство США - в'їзд чоловіків з двома громадянствами
Посольство США - в'їзд чоловіків з двома громадянствами

З 1 червня чоловіки віком від 18 до 60 років з подвійним громадянством України та США більше не можуть виїжджати з України. Таке рішення було прийняте через посилення мобілізаційного законодавства. Про це повідомило посольство США в Україні.

Зміна в законодавстві означає, що чоловіки з подвійним громадянством, які проживають у США, більше не можуть виїжджати з України.

Українське законодавство не визнає подвійного громадянства, тому особи з подвійним громадянством розглядаються лише як громадяни України. Це означає, що чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати з країни в умовах воєнного стану.

Раніше чоловіки з подвійним громадянством могли в'їжджати в Україну, а потім виїжджати з неї, якщо вони виписувалися з реєстрації проживання в Україні та реєстрували місце проживання в США.

«Посольство США обмежене в наших можливостях впливати на українське законодавство, в тому числі на застосування воєнного стану та мобілізаційного законодавства до громадян України. Якщо ви перебуваєте в Україні і не можете покинути країну, залишайтеся на місці і підкоряйтеся всім місцевим розпорядженням», – рекомендує американське посольство.

Посольство також радить громадянам США чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які мають українське громадянство або претендують на отримання його і не бажають залишатися в Україні надовго, утриматися від поїздок до України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив на три місяці відстрочки від мобілізації для працівників, які отримали «бронь» від Міністерства економіки.

Народний депутат Ігор Фріс критикує урядову постанову № 560, яка затверджує алгоритм дій військовозобов’язаних, і попереджає про можливий колапс мобілізації.

Читайте також:

  • Мобілізація по-новому. Які зміни чекають на військовозобов’язаних
  • Вигадані довідки. Уряд влаштував пекло військовозобов’язаним і спровокував скандал

Читайте також