Поставка Patriot з Німеччини та новий уряд у Великій Британії. Головне за 5 липня

Поставка Patriot з Німеччини та новий уряд у Великій Британії. Головне за 5 липня

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку іноземним лідерам за виконання домовленостей щодо постачання систем протиповітряної оборони Patriot до України. Зокрема, він подякував Німеччині за Patriot, який вже знаходиться в Україні, та Сполученим Штатам за зміцнення української ППО.

Народний депутат Федір Веніславський запропонував внести зміни до Закону України "Про державну таємницю", зокрема розширити перелік інформації, яка вважатиметься державною таємницею.

Чорноморський флот Російської Федерації змушений перебазувати боєздатні кораблі з Криму через атаки з боку ЗСУ. Одна з головних військово-морських баз Росії в Криму стає неефективною через удари українських ракет і морських безпілотників.

Лідер лейбористів Кір Стармер офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії. Він отримав благословення короля Чарльза III на формування уряду. Кір Стармер вже оголосив склад свого уряду, включаючи нових міністрів закордонних справ та оборони, які приїздили до Києва у травні і заявили про підтримку України.

Чинний президент США Джо Байден заявив, що він продовжуватиме брати участь у президентських виборах та боротьбу за перемогу.

Читайте також: