Повільне зростання виробництва екологічно чистої енергії стало проблемою для США

Статистика виробництва електроенергії в Техасі

Оператор електромережі в Техасі підвищив використання викопного палива та викиди в атмосферу через падіння виробництва електроенергії на вітроелектростанціях, гідроелектростанціях та атомних реакторах. Це сталося через зростання споживання електроенергії під час високих температур і обмеженість поставок екологічно чистої електроенергії.

За даними з середини квітня, виробництво електроенергії на вугіллі збільшилося на 5%, а видобуток природного газу - на 12%. Загальне виробництво електроенергії на викопних видів палива зросло на 10%. У той же час, виробництво електроенергії з чистих джерел зросло лише на 3%.

Роль сонячної генерації

На противагу зниженню виробництва гідроенергії, вітрової енергії та атомної енергії, сонячна генерація зросла на 60% і допомогла частково збалансувати дефіцит чистої енергії.

Проте, незважаючи на це, викопне паливо залишається основним джерелом енергії в техаській енергосистемі цього року. Важливо знайти шляхи збільшення виробництва електроенергії з чистих джерел, щоб зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.

Відкриття сонячного парку в Німеччині

Крім цього, на сході Німеччини відкрили найбільший сонячний парк в Європі, який збільшить свою потужність ще на 45 МВт.