Повітряна тривога у столиці тривала 15 хвилин

Повітряна тривога в столиці Києві
Повітряна тривога в столиці Києві

О 14:29 у Києві прогриміли сирени повітряної тривоги. Також небезпека оголошувалася у деяких північних областях. Повітряні сили ЗСУ повідомили про наявність повітряної цілі на межі Київської та Житомирської областей.

«Повітряна ціль (не швидкісна) на межі Київської та Житомирської областей, перетнула державний кордон з території Білорусії, курс південний», – йдеться у повідомленні.

За даними моніторингових телеграм-каналів, літак Як-130 пересекав державний кордон України з боку Білорусі о 14:28 у районі Дятлик, Наровлянського району Гомельської області.

Мешканці «червоних» областей рекомендувалося знаходитись в укриттях та дотримуватись інформаційної тиші.

Стан попередження о 14:30 мав такий вигляд:

О 14:45 в більшості північних областей, включаючи Київ, сирена була скасована. Проте небезпека продовжує перебувати на Київщині та Сумщині.

Нагадаємо, що вночі на 24 вересня ворог атакував Київщину ударними дронами. У двох районах регіону внаслідок падіння уламків збитих цілей загорівся трав'яний настил. 

Також вночі та вранці російські загарбники атакували Черкащину ударними дронами. Внаслідок падіння уламків збитих цілей у Смілі розбилися вікна в кількох будинках, але ніхто не постраждав.

Вечером 23 вересня ворог наніс масштабні авіаудари по Запоріжжю. Помер один чоловік, кількість поранених збільшилася до шести, з них двоє дітей.

Крім того, вночі на 24 вересня ворог атакував Полтавщину ударними безпілотниками. Уламками збитих цілей пошкоджена енергетична інфраструктура, без світла залишилися 20 населених пунктів. 

Читайте також