Повітряні сили пояснили, як Україна буде захищати F-16 на аеродромах

Україна готує заходи для захисту винищувачів F-16

Україна планує вжити комплекс заходів для захисту винищувачів F-16, які будуть знаходитися на аеродромах. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, посилаючись на телемарафон.

Є низка напрацювань, як можна буде безпечно розмістити F-16 в Україні, щоб вони могли ефективно виконувати задачі та захищати наш повітряний простір

За словами речника, коли Україна отримає винищувачі, Сили оборони зможуть проводити різноманітні операції, включаючи відбиття повітряних ударів та завдання ураження противника.

Але для цього необхідно правильно підготувати місце їхнього базування. Це колосальні кошти, йдеться про підземні сховища, бункери. Тому зараз розробляються методи щодо того, як саме їх можна буде розміщати

Євлаш підкреслив, що це буде розосереджене розташування на різних типах злітних смуг, що ускладнить виявлення українських літаків росіянами. Для цього буде використано різні методи, щоб вводити окупантів в оману.

Перші винищувачі F-16 разом з пілотами та обслуговуючим персоналом надійдуть в Україну цього року, повідомив голова Пентагону Ллойд Остін.

Раніше було відомо, що Бельгія передасть Україні винищувачі F-16. Українські пілоти вже навчаються на цих літаках.