Пожежа на російському кораблі «Серпухов». Розвідка повідомила деталі (відео)

Пожежа на ракетному кораблі "Серпухов" у Калінінградській області

У Калінінградській області, в місті Балтійськ, через пожежу ракетний корабель "Серпухов" вийшов з ладу. За повідомленням Головного управління розвідки, під час пожежі в ракетному кораблі були повністю знищені засоби зв'язку та автоматизації. Швидке відновлення боєздатності корабля займе тривалий час.

Як повідомила розвідка, через пожежу всередині ракетного корабля повністю знищені його засоби зв’язку та автоматизації. Так, відновлення боєздатності «Серпухова» потребуватиме тривалого часу.

Пожежа на "Серпухові" сталася 7 квітня. Це малий ракетний корабель проєкту 21631 "Буян-М". Дане судно спустили на воду у 2015 році. Горіння сталося у військово-морській базі "Балтійськ" в області.

Пожежа на багатофункціональному судні "Катерина Велика" проекту IBSV 10022 AH

В Примор'ї також відбулася пожежа на судні "Катерина Велика" проекту IBSV 10022 AH. Цей багатофункціональний корабель є "гордістю" РФ і був зійшов з верфі лише 3 роки тому. Інцидент стався під час планового обслуговування на ремонтному заводі "Дальзавод". Пожежу ліквідували, але загинула одна людина, а троє було госпіталізовано.

Цей корабель зійшов з верфі лише три роки тому, та вважався «гордістю» в РФ. Інцидент стався, коли судно перебувало на ремонтному заводі, куди прибуло для планового обслуговування.  У відомстві заявили, що займання на кораблі у Центрі судноремонту «Дальзавод» сталося сьогодні вночі, і пожежа була ліквідована. Зазначається, що внаслідок події загинула одна людина, ще три особи були доставлені до лікарні.

Судно "Катерина Велика" є головним у серії з чотирьох кораблів для компанії "Роснефть", і має посилену стійкість до льоду.

Загострення конфлікту між Україною та Росією

Нагадаємо, триває 775-та доба збройної агресії Росії проти України. За останню добу сталося 76 бойових зіткнень, під час яких ворог виконав сім ракетних та 104 авіаційних удари, а також 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Це веде до загибелі та поранення серед мирного населення.

Вночі також російські окупанти знову атакували Україну, застосувавши 24 безпілотники типу Shahed. 17 ударних безпілотників було знищено за допомогою систем протиповітряної оборони.