Працював на окупантів, а потім влаштувався до ТЦК: правоохоронці викрили колаборанта

Окупант, колаборант, ТЦК, правоохоронці, викриття, працював
Окупант, колаборант, ТЦК, правоохоронці, викриття, працював

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з Службою безпеки затримали і оголосили підозру колишньому співробітнику "Дар’ївської колонії", який під час окупації Херсонщини співпрацював з загарбниками. Після звільнення території він працював в ТЦК в Одеській області. Про це повідомили в ДБР.

Під час окупації частини Херсонської області колишній інспектор колонії працював на загарбників. Він обіймав посаду в захопленому закладі до звільнення регіону, а після деокупації вирішив залишитися на підконтрольній Україні території.

Згодом чоловік був мобілізований і став служити в районному ТЦК Одеської області, де він розподавав повістки військовозобов’язаним. Він стверджував, що не співпрацював з окупантами. Під час оперативно-слідчих дій працівники ДБР знайшли документацію щодо функціонування колонії під час окупації, допитали свідків і викрили перебіжчика.

Чоловікові повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). За цю статтею передбачається покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Фігурант затриманий, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Подібні новини:

Служба безпеки України затримала колишнього посадовця Куп'янської міськради, який приєднався до окупаційної адміністрації Росії після захоплення громади.

Оголошена підозра клірику Московської церкви з Луганська, який незаконно постачає дорогоцінні вироби представникам Російської православної церкви.

Читайте також