Правоохоронці Вінниччини та Одещини викрили чергову схему для ухилянтів

Правоохоронці виявили схему ухиляння від оплати
Правоохоронці виявили схему ухиляння від оплати

Правоохоронні органи перешкодили десятьом особам мобілізаційного віку нелегально перетнути кордон. Водій, який перевозив чоловіків, був затриманий та повідомлений про підозру. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Незаконну схему виявили оперативники управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області разом зі слідчими обласної поліції.

Поліцейські встановили, що 40-річний чоловік згодився перевезти чоловіків мобілізаційного віку за винагороду.

Підозрюваний повинен був доставити 10 чоловік з Вінницької до Одеської області, після чого вони мали нелегально перетнути кордон. Вартість послуги становила 6000 доларів на особу.

Поліцейські затримали водія та "туристів" у прикордонній зоні Одеської області.

Перевізнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За цією статтею передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Зараз проводиться слідство, встановлюється повне коло причетних осіб до протиправної діяльності. Досудове розслідування здійснює Вінницька обласна прокуратура. Заходи проводилися спільно з 24-м прикордонним загоном Державної прикордонної служби України.

Як повідомлялося, щоденно щонайменше 200 чоловіків призовного віку намагаються залишити країну.

Також для незаконного перетину кордону втікачі почали формувати групи з 40 і більше людей. Речник ДПСУ зауважив, що спроби незаконного перетину кордону фіксуються і на пунктах пропуску, але більшість таких спроб все ж фіксуються в "зеленій зоні" кордону, тобто поза офіційними пунктами пропуску.

Крім того, біля кордону в Одеській області затримано рекордну групу з 47 ухилянтів, які намагались незаконно втекти за кордон.

Читайте також