Президентські вибори у Словаччині, нічна атака на Україну: головне за ніч

Афішу Президентських виборів у Словаччині
Афішу Президентських виборів у Словаччині

Український Харків знову став мішенню для російських атак. Вночі пролунали вибухи, один з безпілотників влучив у приватний будинок, спричинивши пожежу. Інформація про постраждалих наразі уточнюється. Повідомлення про це подав міський голова Ігор Терехов. Зазначимо, що повітряні сили попереджали, що Харків буде атаковано безпілотниками.

На президентських виборах у Словаччині переміг Петер Пеллегріні, союзник проросійського прем'єр-міністра Роберта Фіцо. Він отримав 53,12% голосів виборців. Це означає зміцнення контролю над країною проросійським урядом. Пеллегріні обіймав посаду прем'єр-міністра з 2018 по 2020 рік, після чого створив власну партію "Голос". Після перемоги на виборах він заявив, що уряд матиме підтримку у своїх цілях.

Стійка соратниця Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін виступає проти надання допомоги Україні і намірений голосувати за усунення спікера Палати представників Майка Джонсона, якщо він буде підтримувати фінансування України. Вона стверджує, що це буде величезний удар для НАТО і міжнародного порядку. Грін представляє трампістів, які намагаються змінити політику Республіканської партії, яка давніше підтримувала Україну в боротьбі проти Росії.

Німеччина підняла у небо свої винищувачі через порушення повітряного простору російським літаком. Це вже другий такий інцидент у цьому році. Винищувачі Eurofighters використовувались для супроводу російського військового літака, який летів з відключеним сигналом транспондера. Німеччина бере участь у повітряному спостереженні за країнами Балтії разом з НАТО.

США готуються до можливої атаки Ірану на ізраїльські або американські об'єкти після удару Ізраїлю по іранському посольству в Сирії. Американські чиновники стверджують, що атака може статися найближчим часом. Спалах конфлікту між Іраном і Ізраїлем становить загрозу для безпеки у регіоні. США приймають заходи для забезпечення своєї готовності та захисту своїх об'єктів.

Читайте також