Примусова евакуація на Донеччині. Влада назвала населені пункти, з яких вивозитимуть людей

Вивіз людей з населених пунктів
Вивіз людей з населених пунктів

Примусова евакуація дітей з населених пунктів на Донеччині

На Донеччині було прийняте рішення про примусову евакуацію дітей з їхніми батьками або законними представниками з окремих населених пунктів Селидівської, Гродівської, Курахівської, Мирноградської, Новогродівської та Іллінівської громади. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Розповідаючи про рішення, Філашкін зазначив, що евакуація проводиться з населених пунктів, які знаходяться на відстані 10 км від лінії розмежування.

Родини доправляємо до евакуаційного хабу, а звідти далі – до місць тимчасового проживання у Рівненській та Полтавській областях, а також в інших регіонах України

Філашкін зазначив, що для евакуації використовуються броньовані транспортні засоби, які надають поліція та ДСНС.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації наголосив, що внаслідок обстрілів Торецька щодня руйнується авіабомбами. За його словами, до цього міста два тижні тому евакуювалися 5,5 тис. людей, а зараз там залишається лише трохи більше трьох тисяч мешканців.

Філашкін також зазначив, що прифронтові території Донеччини наразі населяють 63 тис. людей, включаючи 3400 дітей. Однак, через постійне продвиження лінії фронту, люди постійно залишають свої домівки.

Евакуація на Сумщині

Також на Сумщині було оголошено евакуацію місцевого населення з 23 населених пунктів п'яти громад Сумського району. За словами голови Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха, це стосується зони прикордоння на відстані 10 км від лінії розмежування.

Читайте також