Продовження дії воєнного стану та підозра кремлівському пропагандисту. Головне за 23 липня

Продовження дії воєнного стану
Продовження дії воєнного стану

Сили оборони серйозно пошкодили російський пором "Славянин". Міністерство культури визнало садибу Зеленських пам'яткою архітектури. Рада продовжила дію воєнного стану і мобілізації в Україні.

Сили оборони серйозно пошкодили російський пором "Славянин"

Збройні сили України разом з іншими військовими підрозділами нанесли суттєві пошкодження російському порому "Славянин" в порту "Кавказ". За інформацією Генерального штабу ЗСУ, це судно було використано окупантами для перевезення військового обладнання та транспорту.

Мінкульт визнав садибу Зеленських пам'яткою архітектури

Міністерство культури визнало зруйновану садибу Зеленських пам'яткою архітектури. Мінкульт також зобов'язало Департамент охорони культурної спадщини КМДА включити садибу до переліку пам'яток Києва. Рішення експертної ради підтримали всі її члени.

Кулеба прибув до Китаю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив перший візит до Китаю з початку війни з Росією. Цей візит є першим двостороннім візитом міністра закордонних справ України до Китаю з 2012 року. Кулеба заявив про необхідність прямого діалогу між Україною та Китаєм для досягнення миру.

Рада продовжила дію воєнного стану і мобілізації в Україні

Верховна Рада продовжила дію воєнного стану і загальної мобілізації на ще 90 днів. Ці закони будуть діяти принаймні до 9 листопада цього року. За рішенням Ради, воєнний стан підтримали 339 народних депутатів.

СБУ повідомила про підозру пропагандисту Кремля

Служба безпеки України повідомила про підозру головному пропагандисту Кремля на окупованих територіях Донецької області Миколі Черкашину. Він очолює медіа-холдинг "ДНР", який поширює пропаганду проти України. У ході візиту до Китаю будуть обговорюватися також двосторонні відносини.

Читайте також