Пропонував хабар НАБУ та САП: оголошено підозру адвокату з компанії Масі Найєма

Підозра адвокату з компанії Масі Найєма
Підозра адвокату з компанії Масі Найєма
Адвокату юридичної компанії "Міллер" Олексію Носову повідомили про підозру у спробі дати хабаря. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що підозрюваному загрожує відповідальність за надання неправомірної вигоди службовій особі. Підозру вручили 5 червня з участю детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Носову звинувачують у пропозиції хабаря в розмірі 200 тис. доларів детективу НАБУ та прокурору САП за ухвалення рішення про передачу справи стосовно його підзахисного до іншого органу досудового розслідування. Адвокат пропонував ці гроші за прийняття рішення про передачу кримінального провадження, що стосується заволодіння електричною енергією компанії "Укренерго" та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн.

У Носова провели обшуки на його робочому місці та за місцем проживання.

Засновник юридичної фірми "Міллер" Масі Найєм, реагуючи на новину про викриття Носова, заявив, що закон має бути один для всіх.

Компанія "Міллер" оголосила розрив усіх відносин з Олексієм Носовим та заявила, що буде сприяти офіційному розслідуванню.

Адвокат та герой війни проти Росії Масі Найєм також відстоює своїх клієнтів у справі про розкрадання коштів, які УЄФА виділив на виробництво штучних полів в Україні. Справи Найєма та іншого адвоката Олександра Кубракова засекретили Національне антикорупційне бюро.

Читайте також