Прощання з Капрановим та затримання агента, що готував замах на Зеленського. Головне за 18 квітня

Польські та українські спецслужби затримали російського агента, який планував замах на президента Зеленського. За допомогою цього агента Росія намагалася отримати інформацію про безпеку аеропорту Жешув-Ясенка, щоб спланувати замах на Зеленського. Органи СБУ та прокурори надали польським колегам докази у цій справі.

У суді було вирішено, що активи експрезидента Богуслаєва та колишнього топ-менеджера Кононенка, які належать компанії "Мотор Січ", будуть конфісковані. Це означає, що десятку юридичних осіб, серед яких страхову компанію "Мотор-Гарант", Вінницький авіазавод, ТОВ "Вертольоти МСБ", Мотор-Банк та фірму "Жекон", перейдуть у власність держави.

Розслідування журналістів з'ясувало, що генерал СБУ Вітюк знімав відео, на якому "Беркут" відкривав вогонь по мітингуючим на Майдані. Він знімав це на телефон і передав розстріл польським колегам.

У Києві відбулася прощання з Дмитром Капрановим, відомим публіцистом і громадським діячем. Він помер 16 квітня, а прощання проходило у Михайлівському соборі, після чого його тіло було поховане.

Помічник народного депутата Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму, був затриманий. Зловмисник, який відповідав за юридичні аспекти оборудки, укладав договори з Росгвардією щодо охорони нерухомості Шуфрича в окупованому Криму.