Прослужив у лавах Повітряних сил 33 роки. Згадаймо Віктора Пенькового

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Віктора Пенькового.

Українській нації була важлива пам'ять про Віктора Пенькового, який загинув від рук окупантів поблизу села Троїцьке на Донеччині. Він був авіатором, закоханим у небо, який віддав життя захищаючи Батьківщину й оберігаючи життя нащадків. Загалом, Вітірове життя було наповнене любов'ю до родини, друзів, праці і рідної землі.

44-річний підполковник Віктор Пеньковий загинув 11 листопада 2022 року в бою з окупантами біля села Троїцьке на Донеччині. Він був бортовим техніком Мі-8. Разом з ним загинув командир екіпажу Сергій Хомік.

Віктор народився 19 липня 1978 року в селі Човновиця Вінницької області. Він вирішив стати військовим в дитинстві і опинився у небі. З'явилася дружина, діти. Сім'я пожертвувала багатьма речами. Віктор був знаменитим льотчиком, який завжди повертався живим з неба.

Він вступив до Київського інституту військово-повітряних сил і закінчив Державну льотну академію України. Він брав участь в місії ООН в Ліберії та воював в АТО/ООС. Загалом, Віктор успішно виконав багато бойових вильотів і знищив багатьох окупантів.

Під час виконання бойового завдання, Віктор Пеньковий загинув разом зі своїм екіпажем. Він завжди був готовий виконати свої обов'язки і ризикував своїм життям, захищаючи свою Батьківщину.

Згадувати Віктора Пенькового іншим варто, бо він був відважним авіатором і героєм, який вірив у перемогу і боронив свободу своєї країни. Він завжди буде живим у серцях тих, хто його знав і цінував.

Втрата української нації

Українська нація поважає пам'ять Віктора Пенькового і всіх, хто втратив життя в російсько-українській війні. Ми схиляємо голови у скорботі і вшановуємо пам'ять героїв, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність держави. Хай вони вічно знаходяться у наших серцях.