Противник тисне на Бахмутському напрямку, відбито 25 атак за добу – Генштаб

Протягом 787-мих діб Російська Федерація продовжує агресію проти України. За останню добу було зафіксовано 91 зіткнення. Ворог здійснив 14 ракетних та 48 авіаційних ударів і здійснив 61 обстріл залповим вогнем. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на оперативних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація не змінилася. Утворення наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає свою присутність на кордоні, проводить розвідувальну діяльність і обстрілює населені пункти з території РФ. Ворог також посилює мінно-вибухові загородження на державному кордоні. Понад 20 населених пунктів, включаючи Сеньківку, Леонівку і Янжулівку, постраждали від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів.

На Куп'янському напрямку ворог не намагався провести наступальні дії, але здійснив авіаційний удар в районі Синьківки. Крім того, близько 15 населених пунктів, включаючи Степову Новоселівку і Котлярівку, були обстріляні артилерією і мінометами.

На Лиманському напрямку вдалося відбити 9 атак в районі Терни, де ворог намагався прорвати оборону. Противник також здійснив авіаційні удари в районах Новосадового і Ямполівки. Понад 10 населених пунктів стали жертвами артилерійських та мінометних обстрілів.

На Бахмутському напрямку вдалося відбити 25 атак противника в районі Білогорівки та Нового. Артилерійські та мінометні обстріли також обрушилися на багато інших населених пунктів, включаючи Григорівку та Калинівку.

На Авдіївському напрямку захисники відбили 18 атак противника. Також населені пункти Семенівка та Новокалинове були обстріляні з повітря. Понад 15 населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

На Новопавлівському напрямку продовжуються бої в районах Георгіївки та Новомихайлівки. Противник зробив 17 спроб прорвати оборону. Також були здійснені авіаційні удари в районах Красногорівки та Шахтарського.

На Оріхівському напрямку в районі Старомайорського ворог здійснив одну атаку. Також були обстріли в районах Мала Токмачка та Роботине. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог здійснив 3 атаки на позиції наших військ в районі Кринок. Противник також обстрілював інші населені пункти. Понад 20 міст постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Херсон.

Успіхи ЗСУ

За останню добу авіація Сил оборони здійснила удари по 8 районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ провели удари по різних об'єктах.

Раніше офіцер 3-ї штурмової бригади оцінив ризик прориву ворога на фронті.