Путін пішов у масований наступ на Балкани

Російські спецслужби стояли за протестами у Белграді

Один з політичних експертів стверджує, що протести і захоплення урядових будівель у Белграді були організовані російськими спецслужбами. Головна мета цієї операції - не допустити зближення президента Сербії з західноєвропейськими політичними елітами. Цитуючи політичного експерта: "Коли ти плануєш бунт, то дуже легко в потрібний момент 'попередити свого партнера' про його підготовку". Такі дії російських спецслужб вже відомі, особливо на прикладі Мінська перед виборами президента.

Експерт також зазначає, що російські спецслужби використовували мирні протести, щоб спробувати захопити урядові будівлі. Він прикладає цей сценарій до ситуацій у Донецьку, Луганську, Запоріжжі, Харкові та Сімферополі в 2014 році.

Російська дестабілізація в центральній Європі

Україна не є єдиною країною, де російські спецслужби ведуть активну роботу. Зараз вони займаються організацією протестів і масованих інформаційних бот-атак в Братиславі та Софії. В результаті таких дій передбачається, що політичні еліти центральної Європи остаточно відмовляться від підтримки України, а це може вплинути на зміну позиції і Західної Європи.

Читайте також:
  • Вучич знову на коні. Що означають результати виборів в Сербії
  • Протести в Сербії: поліція затримала десятки мітингувальників
  • Протести проти президента у Сербії: очільник Белграда заговорив про 'майданізацію'