Путіну скоро самому доведеться командувати своїми військами – посол

Російському диктатору Володимиру Путіну скоро самому доведеться командувати своїми військами.

Це можливо, якщо нове призначення начальника генерального штабу збройних сил Росії Валерія Герасимова новим командувачем окупаційних військ в Україні також стане неуспішним для окупантів, вважає посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, передає Sky News.

"Побачимо, як воно піде, але я розумію, що росіяни намагаються подарувати своєму керівнику хоч щось, що вони здобули", сказав він, коментуючи ситуацію у Соледарі Донецької області.

Пристайко зазначив, що Соледар важливе місто, але невелике. Українці продовжують боротися за нього, тоді як ворог зазнає сотень втрат там і у сусідньому Бахмуті.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Від Соледару залишилося небагато, але росіянам потрібно показати якусь перемогу Путіну. Соледар повністю зруйнований. Насправді питання полягає лише в тому, скільки українських життів ми маємо врятувати у маленькому місті", зазначив посол.

11 січня міністр оборони Росії Сергій Шойгу зняв Сергія Суровікіна з посади командувача війною проти України й призначив замість нього Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.

Британська розвідка вважає, що призначення Герасимова є "показником зростання серйозності ситуації, перед якою стоїть РФ, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії".

Американські військові аналітики припустили, що нове Герасимова може бути ударом по засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину, щоб послабити його вплив.