Годжес прокоментував нові удари ЗСУ по Криму

Годжес прокоментував нові удари ЗСУ по Криму

Колишній командувач Сухопутних сил США в Європі заявив про удари ЗСУ по Криму

Колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Годжес заявив, що удари Збройних Сил України позбавляють Росію вирішальної території для війни проти України і роблять тимчасово окупований Крим непідйомним для російських сил. Так генерал прокоментував повідомлення про нові удари по Криму.

"Росіянам немає де сховати свої штаби, літаки, об'єкти військово-морського флоту на цьому півострові розміром з Массачусетс", - зауважив Годжес.

Україна продовжує завдавати ударів по російських об'єктах в окупованому Криму. Українські військові повідомили про знищення російського тральщика в ніч на 19 травня. "Силами оборони України знищено морський тральщик ЧФ РФ проєкту 266-М "Ковровец", - повідомили Військово-морські сили. Як додав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, російський тральщик "Ковровец" брав участь у мінуванні виключної економічної зони України, тим самим блокуючи цивільне судноплавство.

При цьому британська розвідка зазначила, що Росія буде змушена розкидати свої авіаційні активи, щоб не втратити ще більше літаків, а також збільшити дистанцію перельотів, що вимагатиме більше ремонту.

Джерело: УНІАН

Читайте також: