Ракетний удар по Чернігову. Є загиблі, багато поранених (оновлено)

Російські війська обстріляли Чернігів: є жертви та поранені

Зранку 17 квітня російські війська здійснили ракетний обстріл міста Чернігів. За словами в.о. міського голови Олександра Ломако, в результаті обстрілу є загиблі та постраждалі. Зараз проводиться пошуково-рятувальна операція.

Наразі відомо про 14 загиблих і 61 постраждалого. 16 будинкам завдано пошкоджень, переважно вікна випали. Квартири оглядають та перевіряють на пошкодження.

У районі, де були прильоти, відключили усі комунікації. "Ми у цьому районі відключили усі комунікації: світло, газ. Для того, щоб не було ще більших руйнувань", - повідомив Ломако.

Заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба повідомив, що по місту були випущені три ракети "Іскандер".

Об'єкти соціальної інфраструктури були атаковані. Ці об'єкти не мають відношення до критичної інфраструктури. Кулеба зазначив, що окупанти спрямували свої ракети саме на ці об'єкти.

Блок галереї

Чернігівський обласний центр крові терміново потребує донорів через наслідки обстрілу.

Вибухи пролунали в Одесі після обстрілу Чернігову

Внаслідок ракетного обстрілу Чернігова в Одесі пролунали вибухи, коли гриміла повітряна тривога. Місцеві жителі повідомляють про один вибух. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер закликав мешканців Одеси та Одеського району залишатись в безпечних місцях під час тривоги.

Об'явлена повітряна тривога в Україні

О 08:49 год об'явлена повітряна тривога в Україні. Небезпека існувала для столиці і деяких північних регіонів. Телеграм-канали проінформували про загрозу для Києва. Вибухи також пролунали в Чернігові. Проте, о 09:28 год тривога була скасована.