Речник «Таврії» пояснив, як спека впливає на перебіг бойових дій

Солдати в жарі біля окопів
Солдати в жарі біля окопів

За високої температури трава легше загоряється під час обстрілів, але це стосується обох сторін конфлікту. Про це повідомив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Лиховій зазначив, що аномальна спека створює дискомфорт як для військових, так і для противника. Проте, за словами речника, зима і низькі температури є ще більшим викликом, оскільки бійцям потрібно нагріватись, що може викривати їх тепловими датчиками перед ворогом.

Внаслідок складної ситуації логістики, військовим доводиться доставляти багато води дронами.

"Крім того, через цю спеку більше трави горить. Сухостої починають горіти від запалювальних снарядів, що додає проблем військовим. Але, я ще раз підкреслюю, що це гра, в яку грають обидві сторони. Наші військові із задоволенням використовують запалювальні снаряди проти противника", - заявив він.

За словами речника, найбільш активними ділянками фронту на Таврійському напрямку наразі є район Роботинського виступу та ділянка поблизу Кринок.

Нагадаємо, Росія все більше використовує непідготовлені нерегулярні військові формування в наступальних операціях проти України.

Останні два місяці призвели до рекордних втрат російської армії від України. За оцінками британської розвідки, протягом травня і червня загинуло або було поранено близько 70 000 російських військових.

Читайте також