Рекордний хабар голові фіскальної служби: викрито схему легалізації на понад 21 млн євро

Фіскальна служба виявила схему легалізації грошей
Фіскальна служба виявила схему легалізації грошей

НАБУ викрило схему легалізації хабаря колишнім головою ДФС

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура розкрили схему легалізації понад 21 млн євро хабаря, отриманого колишнім головою Державної фіскальної служби. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«НАБУ і САП викрили схему легалізації частини неправомірної вигоди, одержаної у 2015-2016 рр. головою Державної фіскальної служби України та наближеними до нього особами за відшкодування ПДВ компаніям агрохолдингу», - йдеться у повідомленні.

Близькі особи колишнього голови ДФС також отримали підозру у справі.

За даними слідства, близька особа голови ДФС допомогла йому отримати понад 13 млн євро хабаря на рахунки компанії-нерезидента з Британських Віргінських Островів у період з грудня 2015 по березень 2016 року.

З травня 2017 по квітень 2018 року ця особа, яка є власником будівельних компаній, легалізувала отриманий хабар та витратила його на придбання недобудованого житлово-офісного комплексу у Києві. Після цього комплекс продовжили будувати та отримувати додаткові доходи.

НАБУ та САП досягли накладення арешту на 81 об'єкт нерухомості та понад 30 млн грн, які були придбані за рахунок легалізованих коштів.

Радник топ-посадовця легалізував іншу частину хабаря, використовуючи агентські договори, у сумі 7,9 млн євро.

Прізвище радника топ-посадовця не називається, але ЗМІ пов'язують його з Романом Насіровим.

НАБУ заявило, що спрямовує зусилля на встановлення обставин легалізації решти неправомірної вигоди та причетних до цього осіб.

Нагадаємо, що в жовтні 2022 року НАБУ і САП заарештували Романа Насірова за отримання рекордного хабаря.

Раніше розмір застави для Насірова був зменшений до 130 млн грн.

В камері Насіров зробив євроремонт і провів інтернет.

Читайте також