Рекрутинг у ЗСУ: Міноборони вразило кількістю жінок, які хочуть служити за контрактом

Рекрути у ЗСУ: жінки на контракт
Рекрути у ЗСУ: жінки на контракт

Протягом останніх шести місяців, від 17 до 20% жінок звернулися до рекрутингових центрів з наміром служити у ЗСУ за контрактом. Про це повідомив представник Міністерства оборони Олексій Бежевець.

«Це насправді класно, бо це показує великий потенціал власне жінок в армії», – зазначив Бежевець.

Також багато дружин, матерей і сестер звертаються до рекрутингових центрів, щоб дізнатись про вакансії для своїх чоловіків.

«Ми створюємо систему для вас, щоб ви визначились і потрапили в обраний підрозділ», – підкреслив Бежевець.

За статистикою Міноборони, з початку цього року до рекрутингових центрів звернулись понад 10 тисяч осіб. Також спостерігається збільшення кількості людей, які саме рекрутуються, тобто йдуть служити у військо як добровольці.

«На сьогодні приблизно третина всіх людей, які  долучаються до сил оборони, це добровольці. Тобто це люди, які добровільно прийшли, знайшли собі посаду, вступили в комунікацію з військовим підрозділом, рекрутувалися і служать», – пояснив Бежевець.

Раніше Міноборони пояснило, чи можна після отримання повістки замість ТЦК піти до рекрутингового центру.

Нагадаємо, що за допомогою Реєстру «Оберіг» буде зроблена «вибірка» тих людей, що найбільше підходять за віком чи фахом, а потім їх викликатимуть у ТЦК повістками.

Близько 1,2 млн українців вдасться забронювати для забезпечення військових потреб.

У мобільному застосунку і вебпорталі «Дія» будуть відображатися штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних лише тоді, коли людина не сплатить штраф вчасно.

Читайте також