РФ, ймовірно, готується відновити наступальні дії на Харківщині: аналіз ISW

Мапа України з позначеною Харківською областю
Мапа України з позначеною Харківською областю

Загарбники продовжують наступ на кількох напрямках

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники розширюють свої позиції на території України. Особливу активність вони проявили поблизу Вовчанська, де провели перегрупування для надання штурмових дій.

Загарбники також висунулися на північний схід від Харкова, а саме в районі Стариці. Були зафіксовані їх переміщення в районах Глибокого та Вовчанська.

За даними оперативно-тактичного угруповання військ "Харків", російські загарбники провели перегрупування підрозділів бригади та полків біля Вовчанська для підготовки до штурму.

Також було зафіксоване просування російських військ на північний захід від Сватового та у Піщаному. Певні джерела також стверджують, що загарбники контролюють Андріївку та продовжують атакувати на північний захід від Кислівки і біля Невського.

20 липня війська РФ продовжували наступальні дії на Сіверському напрямку в районах Білогорівки, Верхньокам'янського, Виїмки та Переїзного. Також вести активність неподалік Часового Яру, передбачаючи зондові атаки та розвідувальні операції.

Поки немає підтвердження про зміни на лінії фронту біля Торецька, Залізного, Нью-Йорка, Авдіївки та у Донецьку, але загарбники продовжують показувати обмежені атаки в цих районах.

На заході Запорізької області йде бойове протистояння, проте немає інформації про зміну лінії фронту. Бої також тривають на лівому березі Херсонської області поблизу Кринок і поки не має підтвердження про зміни на лінії фронту.

Читайте також