РФ накопичує ракети: у Центрі протидії дезінформації попередили про загрозу

РФ накопичує ракети: загроза для України
РФ накопичує ракети: загроза для України

Російські окупанти готують нові масові удари по Україні, накопичуючи ракети на аеродромах. Про це попередив керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко. Ворожа стратегічна авіація базується на цих аеродромах, а Ту-22м3 та Ту-95МС постійно курсують між ними. РФ транспортує деталі, паливо і ракети на бортах Іл-76МД.

Окупанти продовжують завдавати ударів по мирним містам України. Вони використовують ракети, КАБи, артилерію та безпілотні літальні апарати. Час від часу РФ організовує масовані удари, коли постраждає більшість областей країни. Крім того, відбувається підготовка до нових атак з початком опалювального періоду.

Міністр закордонних справ України Андрій Сібіга стверджує, що армія РФ готується до ударів по ядерних об'єктах в Україні. Він закликав ЄС та США зняти обмеження для ударів по військових об'єктах на території РФ.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що РФ використовує китайські супутники для зйомки українських ядерних об'єктів, що може свідчити про підготовку з боку Кремля до майбутніх атак. Однак неясно, чи є це державні чи комерційні супутники КНР.

Ситуація з системою THAAD

Заступник прес-секретаря Міністерства оборони США заявила, що США не планують розміщувати систему перехоплення ракет середньої дальності THAAD на території європейських союзників по НАТО. Вона пояснила, що ситуація в Україні суттєво відрізняється від ізраїльської війни.

Нагадаємо, що 6 жовтня ракетний удар противника в Костянтинівці знищив відділення "Укрпошти".

Також нагадаємо, що російські війська вночі вдарили по Миколаєву, в результаті загинула одна людина, а 16 отримали поранення.

Читайте також