РФ повертає тіла захисників без внутрішніх органів – родичі військовополонених

родичі отримують тіла без органів
родичі отримують тіла без органів

Під час обміну в Україну, Росія повертає тіла військовослужбовців ЗСУ без внутрішніх органів. Це може свідчити про те, що їх використовують для трансплантації. Родини військовополонених повідомили про це під час зустрічі з послом України в Туреччині Василем Боднаром.

Одна з дружин військовополонених заявила, що вони отримують не тільки закатовані тіла, а й тіла без органів. Вона вважає, що трансплантологічний чорний ринок в Росії працює з військовополоненими, і цей злочин має бути розголошений.

Також жінка звернулася до президента Туреччини Реджепа Ердогана з проханням підтримати створення змішаної медичної комісії, яка буде стежити за станом здоров'я українських та російських військовополонених.

Проблемою зберігання тіл загиблих в Україні є недостатня кількість спеціальних рефрижераторів, в яких вони мали б зберігатися у належних умовах.

Російські пропагандисти поширюють фейки про те, що в Одесі ховають українських військових, органи яких використовуються для майбутніх продажів.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) підтвердила, що з початку грудня 2023 року російські військові стратили щонайменше 15 українських бійців, які намагалися здатися в полон. Імовірно, ще шість військових ЗСУ, які здавалися в полон або вже здалися, були стратили російські загарбники.

Читайте також