РФ вдарила десятками ракет по Харкову: перші подробиці

Ракети, що були запущені з РФ у Харків
Ракети, що були запущені з РФ у Харків

РФ завдала ракетний удар по Харкову та області

1 вересня 2024 року Російська Федерація здійснила потужний ракетний удар по Харкову та його області. Серія атак тривала протягом години, розпочавшися близько полудня.

За повідомленням місцевої влади у Телеграм, першою метою став Люботин у Харківському районі. У результаті удару було пошкоджено цивільне підприємство, а троє людей отримали поранення - два чоловіки віком 70 та 57 років і 59-річна жінка. Їм надають медичну допомогу, і їхнє життя не загрожує.

Незабаром після цього Харків був підданий серії вибухів. Місто отримало декілька повторних ударів, що змусило владу закликати мешканців залишатися в укриттях. За оцінками голови Харківської облдержадміністрації Олега Синегубова, окупанти здійснили близько 10 ударів, які спричинили пошкодження громадської інфраструктури та постраждалим людям. Руйнування ще оцінюються. Серед пошкоджених об'єктів - торговельний центр, спортивна інфраструктура та житлові будинки.

За попередніми даними, у Харкові поранено шість осіб, включаючи шестирічну дитину з гострою реакцією на стрес.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що один з ударів приземлився в районі приватної забудови, де пожежа охопила кілька дворів і супермаркет. Його також застрашують медичні працівники, які постраждали в результаті атаки.

За попередніми даними, було випущено близько 15-20 ракет по Харкову та області, більшість з яких потрапили в один район міста. Запуск проводився з території Росії - Білгородської та Ростовської областей. За попередніми відомостями, окупанти використовували ракетні комплекси С-300 або С-400, а також комплекси "Іскандер".

Читайте також