Росія не повинна залишитись безкарною: Бербок виступила за реформування Римського статуту

У міжнародному праві залишаються "лазівки", які унеможливлюють притягнення лідерів РФ до відповідальності за агресію та порушення миру перед Міжнародним кримінальним судом (МКС).

Тому Римський статут потребує реформування. Про це на нараді керівників дипломатичних відомств у Берліні сказала міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє Укрінформ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вона висловилася за глибоке реформування глобальних міжнародних організацій. Причини стали очевидними після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Я вважаю, що ми знаходимося у вирішальному моменті, коли можна досягти того, що раніше було неможливо ‒ реформувати Римський статут, щоб злочин агресії міг переслідуватися Міжнародним кримінальним судом", ‒ наголосила Бербок.

Вона також зазначила, що злочин агресії не повинен залишитися безкарним.

Президент РФ Володимир Путін навряд чи буде заарештований за злочини в Україні, поки він залишається на посаді глави держави.

Якщо він опиниться під вартою іноземного суду, Міжнародного кримінального суду чи української спеціальної палати, то, скоріш за все, це станеться тому, що він більше не буде головою держави, розповіла посол США з особливих доручень глобального кримінального правосуддя, представниця Держдепу Бет ван Скаак.