Росія створила нове угруповання військ: що про нього відомо

Перегрупування військ проходить на базі Західного воєнного округу

З початку формування двох округів - Московського та Ленінградського, на базі Західного воєнного округу, продовжується перегрупування військ.

Було створено нове угрупування військ під назвою "Север", яке включає у себе колишні угрупування прикриття кордону "Брянск", "Курск" та "Белгород". Керівником нового угрупування став генерал-полковник А.Лапин. Зона відповідальності угрупування розташована на території Брянської, Курської та Бєлгородської областей РФ. Склад нового угрупування включатиме до 48 тисяч осіб, 350-360 танків, 860 бойових броньованих машин, 940-950 артилерійських систем, 110-120 реактивних систем залпового вогню та 4-6 пускових установок оперативно-тактичного ракетного комплексу.

За словами Координатора групи Інформаційного спротиву Костянтина Машовця, пересування військ на тактичні напрямки ще не завершилося, але пізніше буде проведено розподіл формувань та напрямків.

Перегрупування військ зі складу Західного воєнного округу

Також триває перегрупування військ зі складу Західного воєнного округу. Сили та засоби 1-ї гвардійської танкової армії, 20-ї та 25-ї загальновійськових армій, які діяли на Куп'янському та Лиманському напрямках, входять до складу нового угрупування.

Російські загарбники використовують тактику амеби

За словами начальника Генерального штабу Сил оборони Естонії генерал-майора Ено Миц, російські загарбники використовують на фронті тактику амеби. Вони експериментують з невеликими силами в різних напрямках та сподіваються на появу шансу.

Миц також зазначив, що Росія намагається розширити лінію фронту, щоб змусити Україну розширити оборону і витончити її.

Хоча російські війська продовжують атакувати Україну, українська сторона продовжує приймати активні заходи для захисту своїх позицій.