Росія випереджає союзників України в гонці за боєприпасами – Bloomberg

Україна та її союзники мають проблеми з отриманням боєприпасів для стримування російських атак

За інформацією видання Bloomberg, Україна та її союзники стикаються з проблемами в отриманні достатнього обсягу боєприпасів, необхідних для стримування російських атак. Заявлено, що потік військової допомоги зі сторони Заходу різко зменшився, а українська зброя має обмежену кількість пострілів на день.

За словами джерел, які розповіли виданню про останні події на фронті, союзники намагаються знайти боєприпаси в усьому світі, але цей процес ще недостатньо ефективний, що ставить під загрозу стабільність на фронтовій лінії.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас підкреслила важливість надання ефективної допомоги, оскільки військові постачання є вирішальним фактором в перемозі у війні.

Раніше Чехія уклала угоду з Україною щодо поставки мільйону артилерійських боєприпасів. Також державний секретар США Ентоні Блінкен закликав надати Україні артилерію та системи протиповітряної оборони, оскільки вона знаходиться у критичному стані у війні з Росією.

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур також зазначив, що окремі країни вже надали фінансову допомогу у закупівлі боєприпасів, але ще не вистачає коштів.