Росіян та білорусів повертають на "Вімблдон": організатори пояснили рішення

Росіян та білорусів вирішили повернути на один з найпрестижніших тенісних турнірів "Вімблдон", оскільки минулого року за бан спортсменів було накладено значні штрафи.

Зараз Асоціація несе відповідальність за збереження популярності тенісу у Британії після того, як на неї було накладено великі штрафи та їй загрожує втрата низки турнірів. Про це заявив голова Асоціації лаун-тенісу Скотт Ллойд, повідомляє Sky New.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він зазначив, що організація протягом кількох місяців працювала над створенням спеціальної декларації про нейтралітет, яку будуть зобов'язані підписувати учасники турніру з Росії та Білорусі.

"Наша підтримка українського народу залишається абсолютною. Але ми також маємо спробувати гарантувати, що ми зможемо зберегти тут, у Великій Британії, можливість участі у професійному тенісному турі, і це наш обов'язок як національного керівного органу з тенісу. Ми абсолютно співчуваємо українським гравцям і докладатимемо всіх зусиль для їхнього благополуччя", - додав Ллойд.

Минулого року "Вімблдон" став єдиним із усіх тенісних мейджорів, який не допустив росіян та білорусів до участі.

За це Асоціація тенісистів-професіоналів (ATP) та Жіноча тенісна асоціація (WTA) оштрафували організаторів турніру на два мільйони доларів.