Росіяни активно мінують берегову лінію на ТОТ: міни заклали навіть на дитячому пляжі

Окупанти з Росії посилюють свою мінну загрозу на півдні України, мінуючи громадські місця на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, берегову лінію в прибережних населених пунктах вони мінують активно. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За підпіллям, росіяни навіть не зупиняються перед мінуванням місць громадського користування. В одному з дитячих пляжів виявили протипіхотну осколкову міну МОН-50. Місцеві жителі спостерігають зростання кількості мінно-вибухових загороджень уздовж усього узбережжя.

Центр національного спротиву закликає мешканців тимчасово окупованих населених пунктів бути обережними і уникаюти потенційно небезпечних місць. Також, російські загарбники зробили мінну загрозу ще більшою в акваторії Чорного моря, зброюючи море додатковими вибуховими пристроями, які скидають з літаків. Про це заявила Наталія Гуменюк, керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь". Крім того, Сили оборони України знищили міну, яку шторм виніс на пляж міста Чорноморська Одеської області. Знешкодити міну було дуже складно через високу хвилювання моря.