Росіяни дронами вдарили по Харківщині, скинули вибухівку на жителя Херсонщини: ситуація в регіонах

За даними обласних державних адміністрацій, станом на 9.00, в регіонах України ситуація наступна:

Кіровоградшина

Вночі було знищено "шахед". На щастя, ніхто не постраждав і руйнувань немає.

Чернігівщина

За добу ворог здійснив три обстріли (18 вибухів). Новгород-Сіверський та Корюківський райони обстрілювалися з мінометів та САУ. Також було зафіксовано використання ворогом некерованих авіаційних ракет. Немає інформації про постраждалих чи збитки серед мирного населення та інфраструктури.

Сумщина

Вночі російські війська здійснили сім обстрілів прикордонних територій і населених пунктів області. Було зафіксовано 20 вибухів. Обстріляні були Краснопільська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Дружбівська, Середино-Будська, Свеська громади. Вчора було також 55 обстрілів з 286 вибухами. Обстріляні були Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Свеська, Дружбівська, Середино-Будська громади. Також було знищено вантажний автомобіль бойовиків біля селища Хотінь, але жертв серед мирного населення немає.

Запорізька область

Протягом минулої доби окупанти здійснили 156 ударів в 24 населених пунктах. Гуляйполе, Залізничне, Новоданилівка, Роботине, Степногірськ і Кам'янське були обстріляні з РСЗВ, Оріхова і Мала Токмачка - з авіабомб. Також авіація ворога атакувала Новоандріївку, Новодарівку, Чарівне, Червоне, Гуляйпільське, Малинівку, Левадне, Полтавку і Павлівку. Унаслідок цих обстрілів було пошкоджено 26 житлових будинків, дві господарські споруди, газопровід, заклади освіти, магазин, лінії електропередач, залізничну колію і техніку. Загиблих і поранених серед мирного населення немає.

Дніпропетровщина

У Синельниківському районі знищено житловий будинок та пошкоджено 31 інший будинок і кілька господарських споруд. По Нікопольському району скинули 10 дронів-камікадзе, а також обстріляли із артилерії. Загиблих та поранених немає.

Харківщина

Ворога вчора обстріляли міста Харків і Солонці ворожими "шахедами". Внаслідок обстрілів деякі цивільні об'єкти були пошкоджені і декілька людей отримали поранення чи стрес. В області також було 17 артилерійських обстрілів. Найбільше обстрілів відбулося в Харковському, Чугуївському і Харківському районах. На щастя, ніхто серйозно не постраждав.

Луганщина

У Невському та Новолюбівці було п'ять вибухів. На деокупованих територіях російські війська здійснюють часті обстріли мінометами, артилерією, а також авіаційні нальоти на такі населені пункти як Новоєгорівка, Серебрянський ліс та Невське.

Донеччина

Мінулої доби під вогнем російських військ опинилися міста й села Авдіївка, Костянтинівка, Нью-Йорк, Курахове, Покровськ, Часів Яр, Удачне, Бердичі, Новопокровське, Предтечине та Ставки. У результаті обстрілів пошкоджено будинки, господарчі споруди, газопровід, школу, дитячий садок та інші об'єкти. Загиблих і поранених зафіксовано.

Миколаївщина

У ніч на 31 січня було знищено п'ять безпілотників типу Shahed-136/131. Також було зафіксовано обстріли акваторії Очаківської громади та Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Відбулися артилерійські обстріли м.Очаків Очаківської громади, внаслідок яких пошкоджено житлові і господарські будинки, лінії електро і газопостачання. Постраждалих немає.

Уночі Снігурівська громада була атакована дронами типу Shahed-136/131. Було пошкоджено склади сільськогосподарського підприємства і будівлю магазину, але тушення пожежі вдалось. Одна людина отримала поранення і потребує медичної допомоги.

Херсонщина

Противник здійснив 53 обстріли (221 снаряд) по області, включаючи 8 обстрілів (17 снарядів) по Херсону. Були обстріляні 18 населених пунктів, гідротехнічна споруда, навчальний заклад та господарські споруди. Є пошкоджені будинки, але ніхто не постраждав серйозно.

Берислав було атаковано вибуховкою, внаслідок чого одна людина отримала поранення. Також були обстріли житлових будинків і господарських споруд в Бериславському районі, але постраждалих немає.

Ворог також обстрілював Берислав з артилерії, загибла одна людина. Було також артилерійське обстрілювання трьох населених пунктів Бериславського району. На щастя, ніхто не постраждав серйозно.

Село Токарівка Херсонського району було обстріляне ворожою артилерією. Є постраждалі, серед яких одна жінка з важкими пораненнями. Медики надають їй всю необхідну допомогу.

За останню добу, загалом, було зареєстровано 88 зіткнень між військами. Найбільше атак було на напрямку Авдіївка, а також у Херсонській області. Зараз триває 707-ма доба війни Росії проти України.