Росіяни намагалися прорвати оборону під Авдіївкою

Бойові дії тривають на Авдіївському напрямку

Воїни 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади Збройних сил України продовжують вести запеклу бойову дію на Авдіївському напрямку. Противник не припиняє штурмувати позиції десантників, використовуючи артилерійські обстріли, безпілотні літальні апарати та загальновійськові підрозділи.

Бої тривають. Ситуація залишається напруженою

Січеславські десантники застосовують тактику заїжджати на бойових машинах під прикриттям танків та артилерії. Вони також активно використовують безпілотні літальні апарати різних типів. Лише за останню добу, десантники відбили 11 атак та ворожих штурмів, знищивши 16 одиниць ворожої техніки, зокрема 10 танків, 5 БМП та 1 МТ-ЛБ.

Упродовж кількох днів відбулась наймасовіша спроба прорвати оборону на конкретній ділянці фронту. Під час цієї спроби ворог використовував сучасну російську техніку, зокрема танки Т-90 та бойові машини піхоти. Однак десантники Січеславської бригади зробили потужну відсіч і вдало відбили наступ. В результаті бойових дій було знищено чимало одиниць ворожої техніки, включаючи танки Т-90, вартість яких становить близько 4,5 млн доларів.

Результати останніх атак

29 березня на українські позиції було спробувано прорватись 36 танків та 11 БМП. Десантники знищили 15 танків, включаючи Т-90, та 8 БМП. 30 березня росіяни атакували 4 танки та 2 БМП, результатом чого було знищено 3 танки та обидві машини піхоти. 31 березня в атаку пішли 6 російських танків та 3 БМП, проте всі ці одиниці були виведені зі строю.

Полонення та перемоги

Один з українських воїнів з позивним "Коцик" розповів, як під час одного зі штурмів його групі вдалося захопити в полон 6 окупантів. Раніше цей десантник вже двічі вибирався з полону, завдяки його зусиллям було повернуто до своїх трьох росіян.

Також повідомлялося, що десантники під Білогорівкою розбили колону з 14 одиниць ворожої техніки.