Росіяни скинули керовану авіаційну бомбу на Берислав, є постраждалі (фото)

Російська Федерація кинула бомбу на Берислав

Вівторок, 16 квітня, став часом, коли Російська Федерація здійснила небезпечну атаку на місто Берислав. Керована авіаційна бомба призвела до руйнування багатоповерхових будинків та інфраструктури. Голова Херсонської обласної державної адміністрації Олександр Прокудін ділиться цією інформацією у своєму Telegram-каналі.

Страждання не обмінено. Пошкоджено будівлю провайдера і аптеку, а також житловий будинок та іншу важливу цивільну інфраструктуру. Також з 15 місцевих жителів отримали контузії. Прокудін підкреслює, що всім потерпілим було надано необхідну медичну допомогу та вони відмовилися від госпіталізації.

Така агресивна діяльність Росії не є випадковою. Російські загарбники продовжують використовувати мінування сільськогосподарських полів для того, щоб утримати окуповані території. Повідомлення Центру нацспротиву свідчить про мінування особистих земельних ділянок.

Цей акт знову поставив під загрозу життя цивільних, які звичайно працюють на полях.

За словами керуючого програмою ООН з розмінування в Україні Пола Хеслопа, масштаб мінування в Україні значно перевищує той, який був в Афганістані та Сомалі. За кількістю нерозірваних мін та боєприпасів, Україна показує неймовірні показники, які перевищують все, що бачила Європа після Другої світової війни.