Росіяни від імені ГУР намагалися опублікувати статтю про мобілізацію

Російські спецслужби втручаються у мобілізацію
Російські спецслужби втручаються у мобілізацію

У видання Odessa Online надійшов лист від Головного управління розвідки з проханням опублікувати статтю. Цей лист надійшов на електронну адресу головного редактора під назвою «Настав час повертати своє!». В листі зазначалося, що працівник ГУР Олександр Голоднюк обіцяв грошову винагороду за публікацію. ГУР заперечили, про ці листи та надсилання їх до ЗМІ. Також виявилося, що стаття містила неправдиві дані та була російським "вкидом". Це було зрозуміло у Центрі стратегічних комунікацій та інформбезпеки.

У статті, яку намагалися опублікувати на сайті одеського видання, описувалася несприятлива ситуація на фронті та звинувачення керівництва країни у проблемах з мобілізацією. В статті стверджувалося, що командування військ бере на себе повноваження щодо мобілізації, а також підривалася інформація про правоохоронні органи та їх повноваження щодо затримання військовозобов'язаних.

Центр стратегічних комунікацій вважає, що ці статті є пропагандистськими та спрямовані на виклик супротиву громадян щодо вступу до ЗСУ, а також на створення панічних настроїв. Центр стратегічних комунікацій не допустив поширення цих псевдостатей від ГУР.

Російські пропагандисти також поширюють фейки про наймасованішу ракетну і дронову атаку на Україну через надходження в країну літаків F-16.

Читайте також