Росіяни влучили у підстанцію «Укренерго»: яка ситуація зі світлом

Росія завдала артилерійського удару по підстанції "Укренерго"

У східному регіоні Росія здійснила артилерійський обстріл підстанції "Укренерго". Пресслужба "Укренерго" повідомляє, що персонал удару не постраждав, але обладнання було пошкоджено. Аварійно-відновлювальні роботи будуть розпочаті після отримання дозволу військових.

Пропускна здатність високовольтних мереж "Укренерго" залишається достатньою для задоволення поточного попиту. Однак через негоду 50 населених пунктів в Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Житомирській та Хмельницькій областях залишилися без електрики. Крім того, в Київській області також є знеструмлення з технічних причин. "Укренерго" повідомляє про знеструмлення 352 населених пунктів через бойові дії та інші причини в Донецькій та Харківській областях.

Раніше було повідомлено, що після атаки ворожих дронів уночі 3 лютого, підстанція "Укренерго" зазнала пожежі. Це призвело до збою в роботі одного з об'єктів генерації, і 7500 абонентів залишилися без світла. Зазначається, що обстріл критичного об'єкта інфраструктури стався в Дніпропетровській області.