Російські кораблі відсутні в акваторії Чорного моря – ВМС

Ворожі кораблі не знайдені в Чорному морі

За інформацією Військово-морських сил України, станом на 07:00 суботи, 9 березня, російські військові кораблі відсутні в акваторії Чорного моря. Однак у Середземному морі знаходяться три ворожі кораблі, включаючи два носії крилатих ракет "калібр", з можливістю випустити до 12 ракет. Також у Азовському морі перебуває один ворожий корабель.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря - 13 суден, з них один рухався з протоки Босфор; до Чорного моря - 16 суден, з них 5 продовжили рух у напрямку протоки Босфор

Військово-морські сили наголошують, що Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі шляхом вимикання систем автоматичної ідентифікації.

У Новоросійську партизани з руху "Атеш" виявили судноремонтну верф, де проводять ремонт кораблів Чорноморського флоту РФ. Учасники руху стверджують, що на верфі також виготовляють деталі для кораблів. Територію охороняють і проводять відеоспостереження, а на ній регулярно з'являються високопоставлені особи.

Президент Володимир Зеленський встановив нову назву для корвету класу Ada. Згідно з указом Зеленського, корвет зветиметься "Гетьман Іван Виговський".