Російські окупанти ослабили штурм Авдіївки: причина

За останні два дні російські окупанти зменшили кількість нападів на Авдіївський напрямок майже вдвічі. Така зміна пов'язана з великими втратами ворогів. Про це повідомив Олександр Штупун, речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку, в ході телемарафону 24 жовтня. За його словами, з 22 по 24 жовтня кількість військових протистоянь зменшилася з 57 до 28, причому 80% з них сталося саме на Авдіївському напрямку.

За останні п'ять днів російська армія вtratila в операційній зоні ОС України Таврія приблизно 2400 осіб, які були вбитими чи пораненими, повідомив Штупун. Крім того, ворожі військові угруповання знищили 150 одиниць бронетехніки, у тому числі 54 танки.

Російські війська активізували свої наступальні дії на Авдіївку з 10 жовтня. За словами голови Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша, цей день став "найбільшим наступом на місто протягом всієї війни". ЗСУ заявили, що окупанти мають намір оточити Авдіївку, використовуючи значну кількість техніки і особового складу.

За даними британської розвідки, атаки на Авдіївку призвели до 90% збільшення втрат Росії.

Російські окупанти намагаються активно атакувати на Авдіївському напрямку, оскільки в захопленій частині Донецької області знаходиться велика кількість посіпак РФ-бандитів, які бажають, щоб ця територія залишалася беззаконною. Таку думку висловив Михайло Подоляк, радник глави Офісу президента України Володимира Зеленського.