Російські загарбники били під час останніх обстрілів по Україні новими ракетами

Окупанти використовують свіжі ракети під час обстрілів України

Під час останніх обстрілів України, окупанти використали ракети, які були виготовлені недавно. Про це повідомив речник Повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

«Ракети виготовлені саме за останні роки – 2023-2024 рік. Ці ракети є «свіжими» – тільки коли ракета була виготовлена – вона одразу була застосована», – зазначив речник Повітряних сил.

За словами Євлаша, на російських складах може зберігатися до 950 ракет, але точна кількість тих, що можуть бути використані, невідома.

Зростання виробництва ракет у Росії

У Росії виробляють 30 безпілотників «Шахед» на день, але до кінця року ця цифра може зрости до 87, повідомляється. Окупанти навіть змогли налагодити і збільшити виробництво ракет, незважаючи на санкції. За інформацією Welt, Росія щомісяця виробляє до 130 ракет з дальністю не менше 350 км і близько 100 ракет меншої дальності.

Проблеми з ракетами для відбиття російських атак

Українські системи протиповітряної оборони почали занепадати через відсутність допомоги США, і тому почали закінчуватися ракети для відбиття російських атак. Деякі російські винищувачі можуть наближатися до лінії фронту та атакувати ракетами малої дальності, замість того, щоб використовувати 25-мильні планерні бомби.

Авіаційний завод у Росії піддається атакам

У атакованому авіаційному заводі Борисоглєбську Воронезької області Росії налагоджували і відновлювали ракети для літаків. Нещодавно, далекобійний дрон камікадзе атакував авіаційний завод у Борисоглєбську, розташований за 300 км від України. Зауважимо, що «711-й авіаційний ремонтний завод» у Борисоглєбську не займався ремонтом літаків й вертольотів.