Російські загарбники пошкодили українські ліси на 14 млрд грн – розслідування

Росіяни втратили більше 60 тисяч гектарів лісу на окупованих територіях

За два роки війни росіяни повністю знищили на окупованих територіях понад 60 тисяч гектарів лісу. Це призвело до прямих збитків вартістю понад 14 мільярдів гривень. Цю інформацію наведено в розслідуванні NGL.media.

"За мінімальною оцінкою, сукупна вартість втраченого лісу перевищує 14 млрд грн - це лише прямі збитки, тобто вартість деревини, яку можна було отримати з цих понад 60 тисяч гектарів. Ці збитки не враховують екологічних наслідків, ліквідація яких може обійтися значно дорожче", - йдеться в розслідуванні.

Зазначається, що найбільше лісових територій постраждали на Донеччині, зокрема національний природний парк "Святі гори". З початку вторгнення 80% парку було знищено. Також активно вирубають ліси в Луганській області, де вони мають важливу роль в рятівних ситуаціях і збереженні природи.

Також пожежі та вирубки спричинили значні збитки лісам на Харківщині, Херсонщині і Харківщині. У багатьох випадках причинами стали воєнні дії, обстріли та пожежі.

Необхідно зазначити, що окупація і збройна агресія Росії проти України триває вже 775-тий день. Це призводить до багатьох прямих і непрямих збитків, а також людських жертв.