Російський олігарх звинуватив у шахрайстві аукціон Sotheby's: рішення суду

Російський олігарх Дмитро Риболовлєв програв суд Sotheby's

Російський олігарх Дмитро Риболовлєв програв цивільний суд Sotheby's. Він заявив, що аукціонний будинок сприяв завищенню цін на мистецтво та звинуватив його в шахрайстві. Рішення присяжних було на користь Sotheby's, які відхилили всі звинувачення Риболовлєва. Відомо, що позов був пов'язаний з роботами мистецтва, які були придбані через дилера Іва Був'є.

«Російський мільярдер Дмитро Риболовлєв програв позов у ​​федеральному суді Нью-Йорка, в якому він звинувачував аукціонний будинок Sotheby's у тому, що будинок допомагав арт-дилеру шахрайства стосовно бізнесмена», – повідомив телеканал.

Риболовлєв подав позов проти Sotheby's у 2018 році, звинувативши їх у причетності до махінацій з цінами на мистецтво. Справа стосувалася його покупок, зроблених через дилера Іва Був'є. У 2015 році в Монако відкрили справу проти арт-дилера, якого заарештували. За словами Риболовлєва, Sotheby's знали справжні ціни на роботи мистецтва і допомагали Був'є у зв'язку з його покупками.

Дмитро Риболовлєв відомий російським олігархом та мільярдером. Йому належать такі активи, як уральська хімічна компанія "Уралкалій" та футбольний клуб "Монако". Він також володіє колекцією мистецтва, яка включає роботи відомих художників. За словами ЗМІ, Риболовлєв зібрав унікальну колекцію, витративши на неї близько $2 млрд. Одна з його картин, "Спаситель світу" Леонардо да Вінчі, здобула світову популярність та встановила рекордну ціну на аукціоні.

Олігарх Олег Дерипаска придбав новий літак

Олігарх Олег Дерипаска, який перебуває під санкціями, придбав новий бізнес-джет в обхід санкцій через Казахстан. Його компанія «Арсенал» здійснила покупку після вторгнення Росії в Україну. Таке повідомлення опублікувало російське видання «Верстка».