Російському генералу, який наказав підірвати Каховську ГЕС, повідомлено про підозру

Підозра висунута до російського генерала
Підозра висунута до російського генерала

Українські правоохоронці повідомили про підозру російському генералу Олегу Макаревичу, який прикомандував підірвати Каховську ГЕС рік тому. Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Правоохоронці накопичили достатньо доказів проти генерал-полковника, командувача військового угруповання "Дніпро" Збройних сил Росії, Олега Макаревича.

За даними справи, Макаревич виставив наказ підриву дамби Каховської гідроелектростанції у ніч з 5 на 6 червня 2023 року.

Цей злочин призвів до повного знищення об'єктів критичної інфраструктури, наслідком чого стало загибель щонайменше 35 людей, затоплення 46 населених пунктів в Херсонській області та підтоплення 20 населених пунктів в Миколаївській області.

Також внаслідок підриву дамби було частково припинено водопостачання в Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях, а також на тимчасово окупованому Криму, повідомляє спецслужба.

Також ця подія створила загрозу для технічного обслуговування Запорізької атомної електростанції, а саме - викликала поломку охолоджувальної системи станції.

Олегу Макаревичу було повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством, скоєним за попередньою змовою групи осіб. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що 6 червня 2023 року російськими окупаційними військами був здійснений підрив Каховської ГЕС.

Читайте також