Розвідка атакувала загоризонтну радіолокаційну станцію «Контейнер» у Мордовії – ЗМІ

Українська розвідка влаштувала атаку на російський радіотехнічний вузол

17 квітня Головне управління розвідки безпілотниками атакувало 590 окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, що знаходиться у місті Ковилкіно в Мордовії. Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на джерела в спецслужбах.

Головною метою атаки був загоризонтний радіолокатор 29Б6 «Контейнер», який може виявляти об'єкти на відстані 3 тис. км і на висоті 100 км. Відстань від кордону України до місця атаки становила близько 680 км.

Дана РЛС входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад.

11 квітня у російських ЗМІ з'явилася інформація про атаку на радіолокатор загоризонтного виявлення в Ковилкіно у Мордовії. Зазначалося, що будівля, де раніше знаходився командний пункт, була пошкоджена.

Також, нагадаємо, що 16 квітня у Брянську (Росія) згоріла підстанція, в результаті чого були припинені роботи на декількох військових об'єктах противника.

Раніше, 2 квітня, безпілотники сил оборони атакували підприємства в республіці Татарстан (Росія). Вибухи сталися в особливій економічній зоні «Алабуга», яка знаходиться за тисячу кілометрів від кордону з Україною.