Розвідка пояснила, що чекатиме ЗСУ на фронті впродовж найближчих місяців

Українські захисники продовжують стримувати наступ росіян на сході країни - представник розвідки

За словами представника Головного управління розвідки Андрія Юсова, ситуація на фронті буде непростою найближчими місяцями. Військові дії тривають по всій лінії, але особливо активними є спроби наступу росіян на схід, у Донецькій та Луганській областях.

Найближчі місяці будуть непрості. Ми зараз це спостерігаємо наживо, як наші захисники стримують чергові навали, у тому числі на сході, від російських окупантів. І ситуація по Часовому Яру та на інших ділянках - це все видно в живому режимі - наголосив Юсов.

У зв'язку зі замахами Росії в Україні, українським захисникам почали закінчуватися ракети для протиповітряної оборони через відсутність допомоги від США. Це означає, що російські винищувачі можуть літати набагато ближче до лінії фронту та атакувати ракетами, а не бомбами дальнього радіусу дії.

Відмінності між реальністю на полі бою та інформацією, що поширюється в російському інформаційному просторі, виділили військові блогери.

Протягом 776-ї доби війни Росії проти України, було зафіксовано 56 бойових зіткнень. Загалом, було здійснено чотири ракетних та 97 авіаційних ударів, а також 92 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.